BrCl 


    WORKS
    - Commercial
    - Office
    - Residence
    - Architecture


    PRESS

   JOB INQUIRIES
ARCHIVEPKE



Typology        Commercial
Location         Seongdong-gu, Seoul, Rep. of Korea
Size                 198m2
Status             Completed
Involvement    Interior Design, Construction
Photography  Yongjun Choi

Situated at the heart of old rocky mountains – today vastly occupied by single-family houses scattered across the landscape – the building is set as a single-storey housing unit. A sort of pavilion formed by a compact wooden volume that rests partially on one concrete plinth. The living space is organized in a long body, where the two bedrooms are located at each end, and the living room in the centre extends outwards to a veranda with large sliding windows. The building consists of a framed wooden structure, made with vertical larch strips cladding recovered from the cutting of rough wood boards. The resulting irregularity creates a play of light and shadow. The ceiling, the floor and most of the internal walls are made of fir boards, as the windows. The house is low energy, Minergie certified. A wood-burning stove in the living room provides heating, with distribution via controlled ventilation. A photovoltaic system covers the electricity needs.

September 2020